Kennel Gegwen

Wintry Kriska 20.1.1991−2005

Wintry Kriska (RekNo SF23266/91) oli neljäs siperianhuskyni. Jo 10 kuukauden ikäinen narttu saapui kuin tilauksesta johtamaan pikku valjakkoani. Nuoresta iästään huolimatta se oppi valjakon pelisäännöt kuin itsestään, vaikkei ollut aiemmin valjaita käyttänyt. Se kääntyi parin viikon harjoittelun jälkeen kertakomennosta niin oikeaan kuin vasempaankin, eikä ollut kiinnostunut uralla vastaan hyppivistä peuroista tai rusakoista. Pikkuhiljaa se oppi valjakon johtamisen hienoudetkin. Tajusin tuolloin, että hyvällä siperianhuskylla rekikoiran osaaminen on kirjoitettu geeneihin.
Kriska oli luonteeltaan harvinaisen kuuliainen ja kävimme sen kanssa toko-koulussa ja -kilpailuissa. 10 vuotta myöhemmin se opetti uuden sukupolven itsensä kaltaisiksi johtajiksi. Vielä eläkepäivilläänkin se juoksi ilman valjaita valjakon mukana tutulla johtajan paikallaan.
Kriska jäi mieleeni koirana, jonka kanssa kaikki oli helppoa ja ongelmatonta. Kriskan sairastuminen kohtutulehdukseen melko nuorena oli iso takaisku ja jouduin unohtamaan pentusuunnitelmat. Kriskan saapumisesta vierähtikin pitkä tovi seuraavien pentujen saapumiseen.
Siperianhusky Wintry Kriska